Hoe Grond Te Steriliseren 4 Eenvoudige Methoden Die Iedereen Thuis Kan Proberen
Aandelen

De meest doorgewinterde vissers kunnen last hebben van onkruid, insecten en ziektes in hun tuin. Deze problemen kunnen abrupt de kop opsteken, met teleurstelling en frustratie tot gevolg wanneer planten afsterven en tuinen falen.

Een methode om te beschermen tegen deze schadelijke problemen door het ruïneren van uw achtertuin, is sterilisatie van vuil.

Er zijn veel voor- en nadelen aan het steriliseren van het vuil en er zijn ook een aantal verschillende technieken die u kunt gebruiken. Hieronder bespreken we niet alleen de motieven om de grond te zuiveren, maar ook de manier om grond te steriliseren.

Wat Is Bodemsterilisatie?

Bodemsterilisatie is een methode om graswortels, insecten, virussen, virussen, schimmels en bacteriën in de bodem te doden om te voorkomen dat ze de gewassen en planten verpesten. Dit kan worden bereikt via een chemisch proces of zelfs warmtebehandeling.

Het proces van het steriliseren van grond wordt vaak toegepast door industriële kassen, boeren en andere landbouwproducenten en boeren omdat het een preventieve maatregel is die betaalbaarder is dan het verliezen van gewassen of het behandelen van problemen als ze zich voordoen.

Waarom Grond Steriliseren?

Er is een enorme verscheidenheid aan meningen over het al dan niet verwijderen van het vuil, vooral met betrekking tot kleinere consumenten zoals huiseigenaren, huiseigenaren of liefhebbers van kamerplanten. Er zijn een paar gunstige redenen om het te doen, maar daarnaast zijn er een aantal redenen waarom u dit misschien liever niet doet.

Bijvoorbeeld; als je alleen oudere planten plant en ontwikkelt, is sterilisatie van de grond misschien niet van vitaal belang. De planten kunnen gezond en sterk genoeg zijn om eventuele tekortkomingen van oudere of niet-gesteriliseerde grond aan te pakken.

Er is een redelijk debat dat het steriliseren van grond schadelijk is, omdat dit niet alleen de vreselijke ziektekiemen doodt, maar bovendien de goede micro-organismen doodt die essentieel zijn voor een gezonde plantengroei.

Zeer goede micro-organismen helpen voedingsstoffen en water door de bodem te verplaatsen, zodat de planten ze economisch kunnen consumeren.

Steriliseer De Grond Voor Het Planten

De meest effectieve manier om de grond te steriliseren, is vóór het planten. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, omdat je het een uitdaging vindt om te doen als je planten in situ hebt. Wat ik echt bedoel, is de grond steriliseren om een schone en steriele omgeving te creëren.

Het is contraproductief om een potplant met niet-gesteriliseerde grond op het hoofdgedeelte in een pot te plaatsen die gevuld is met verdichte grond, omdat je het risico loopt op kruisbesmetting. Het is het meest effectief wanneer het wordt gebruikt om zaad te ontkiemen of op te potten op zaailingen of jonge planten. Of waar u grond of mulch wilt hergebruiken die eerder is gebruikt of een grotere kans heeft op besmetting of ziekte met ongedierte of onkruid.

Zaailingen

Als je zaden ontkiemt of kleine onvolgroeide planten ontwikkelt, moet je gebruikt vuil steriliseren of gewoon nieuwe compost gebruiken die commercieel is gesteriliseerd om het risico van vochtverlies of andere problemen veroorzaakt door arme grond te voorkomen.

Demping is een veelvoorkomend probleem voor zaad direct na ontkieming. Het gebeurt wanneer ziekteverwekkers in het vuil de zaailing aanvallen, waardoor deze plotseling verwelkt en sterft in de stengel. Deze verbindingen worden vernietigd via het sterilisatieproces.

Juveniele planten

Het is constant verleidelijk voor tuinieren om jonge exemplaren in containers of manden te transplanteren en zeker te zijn van oude potgrond of compost van de composthoop. In deze omstandigheid is er een matige dreiging van besmetting in de malse plant.

Omdat je gebruikte potten grondig moet schoonmaken, is er een overtuiging dat je potgrond moet of op zijn minst zou kunnen verdonkeren om elke bedreiging te doden, zoals

  • Onkruid en onkruidzaden
  • Virussen uit de bodem
  • Nematoden
  • Bacteriën die ernstige problemen kunnen veroorzaken, zoals demping, bacterievuur, fusariumverwelking en verticilliumverwelking

Naarmate planten volwassen worden, bouwen ze een weerstand op om deze problemen het hoofd te bieden en dit zou minder risico’s moeten opleveren. Dit is echter gebaseerd op een fantastische mate van plantenleven, een plant die ziek is, is hoe dan ook een zwakke en kwetsbare plant.

Hier zijn enkele voordelen van het steriliseren van potgrond in uw huis.

  • Het is gemakkelijk en betaalbaar
  • Afhankelijk van de methode is het niet giftig
  • Het is mogelijk minder schadelijk voor de bodem en het milieu dan het gebruik van samengestelde toepassingen van kunstmest of pesticiden nadat problemen al zijn opgetreden
  • Het kan thuis en in uw tijd worden gedaan
  • Het regelt de verspreiding van ziekteverwekkers, ziekten en insecten.
  • Het vermindert het werk van het met de hand wieden en verwijderen van ongedierte

Steriele Potgrond

U hoeft nieuw gekochte potgrond niet echt te steriliseren, vooral als deze als gesteriliseerd is gemarkeerd. Maar misschien koopt u liever potgrond die gesteriliseerd is.

Als je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt, zoals een paar zakjes voor je kamerplanten of als je zaad wilt laten ontkiemen, is het eenvoudiger, goedkoper en sneller om gewoon een zak gesteriliseerde potgrond te kopen.

We zullen nu vier methoden delen over de beste manier om grond te steriliseren die plagen en ziekteverwekkers aanzienlijk kan verminderen.

Hoe Grond Te Steriliseren 4 Methoden

Er zijn nogal wat methoden om de grond te fixeren, en de methode die u kiest, wordt bepaald door een aantal factoren.

Het volume aarde dat je hebt

Als je gewoon een kleine hoeveelheid aarde hebt waar je voor moet zorgen, kun je de methoden voor broodrooster, magnetron, stoom of snelkookpan gebruiken. Overweeg deze benaderingen als je gewoon genoeg vuil verwerkt voor een paar potten of zaadtrays. Als u aanzienlijke hoeveelheden vuil moet behandelen, zoals een bloembed, tuin of misschien grote oppervlakken, moet u deze solarisatieprocedure gebruiken.

De stoffen die nodig zijn

Sommige sterilisatiemethoden vereisen apparatuur, zoals een snelkookpan, magnetron, magnetron of oven. Als je geen toegang hebt tot dergelijke items, moet je misschien de procedure aanpassen die je gebruikt om voor je bodem te zorgen. Een vinylplaat is alles wat je nodig hebt om enorme locaties te solariseren. U heeft deze grote plastic overkapping wellicht al voor het planten op landbouwgrond gezien.

De arbeid die ermee gemoeid is

Hoeveel tijd en moeite kost het u om uw grond te steriliseren? Sommige methoden zijn arbeidsintensiever dan andere, en dit kan van invloed zijn op de methode die u kiest. Het zou niet effectief zijn om te proberen een hele veld aarde in de magnetron te verwerken, maar je zou gemakkelijk een kleine hoeveelheid kunnen verwerken

De vier meest voorkomende technieken voor het steriliseren van grond zijn:

  1. Ovensterilisatie
  2. Solarisatie
  3. Stoomsterilisatie
  4. Magnetron sterilisatie

Laten we het hebben over elke methode, zodat u kunt zien wat voor u persoonlijk het beste werkt.

1. De Manier Om Grond In De Oven Te Steriliseren

Als je slechts kleine of zelfs middelgrote partijen vuil verwerkt, kun je ervoor kiezen om het in de oven te verwerken, waar je meerdere trays of containers tegelijk kunt combineren.

Het is duidelijk dat de nadelen van deze techniek zijn dat je keuken wordt gevuld met de geur van gekookte aarde. Het is niet de beste geur ter wereld, en je hebt voldoende ventilatie nodig voordat je dit probeert.

Je hebt een grote ovenvaste bak nodig, je vuil, aluminiumfolie, een ovenbestendige thermometer en water.

  1. Verwarm je oven voor op 93 C.
  2. Vul uw container tot ongeveer vijf centimeter diep met vuil. Maak het niet te diep, anders wordt de middelste laag aarde niet heet genoeg. Verwijder eventuele stenen of overgebleven plantaardig materiaal.
  3. Maak de grond net genoeg nat om hem volledig te bevochtigen. Het water zal stoom creëren die verontreinigingen uit de bodem zal doden, maar te veel water zal het proces vertragen of blokkeren.
  4. Bedek uw container met aluminiumfolie om te voorkomen dat de grond uitdroogt voordat het sterilisatieproces plaatsvindt.
  5. Meet de temperatuur van de grond met een hittebestendige thermometer. Wanneer de bodemtemperatuur 82 C bereikt, bak de aarde dan dertig minuten, waarbij u de ovendeur de hele tijd gesloten houdt.
  6. Schakel de oven uit.
  7. Al de grond moet afkoelen totdat deze op kamertemperatuur is. Als de grond eenmaal is afgekoeld, is deze klaar voor gebruik.
  8. Drink zweepslagen van creamjoke!

Hoe grond te steriliseren zonder te bakken?

Als je je vuil niet hoeft te bakken, kun je het nog steeds op verschillende manieren steriliseren. Dit is handig als u niet wilt dat uw broodrooster of keuken naar aardachtige, opgewarmde grond ruikt. Je kunt de grond fixeren met de zon, de magnetron of stoom.

2. De Manier Om De Grond Tegen Zonlicht Te Steriliseren

Deze procedure werkt door middel van solarisatie, door uw vuil te bedekken met lagen vinyl. De hitte van de zon zal de temperatuur van de grond eronder verhogen om de meeste ziektekiemen, onkruid, ziekten en insecten te doden.

Sterilisatie via solarisatie kan op verschillende manieren plaatsvinden. De methoden die u kiest, zullen vergelijkbare resultaten opleveren; welke je kiest is een kwestie van voorkeur en prijsklasse.

Als je kleine hoeveelheden aarde steriliseert, kun je plastic zakjes gebruiken om een mini-broeikaseffect te creëren door de zak in de felle zon te leggen om de zonnestralen te absorberen. Het is belangrijk om de zak plat te leggen, zodat de grond een dunne laag van enkele centimeters vormt.

Voor grote regio’s probeer je aarde in dunne lagen te scheppen, verspreid tussen grote vellen transparant plastic. Het basisprincipe zou zijn om via de grond te verwarmen, zodat dunnere lagen beter werken.

Als je hele grenzen of tuinen steriliseert, dek je ze gewoon af met plastic en laat je de zon na verloop van tijd opwarmen. Het is duidelijk dat dit proces zo lang mogelijk een sterke directe zon vereist.

Het beste plastic om te gebruiken is helder of doorschijnend, omdat het het snelst opwarmt en de directe zonnestraling in de bodem kan doordringen.

Zeer dun plastic warmt snel op, maar is gevoelig voor beschadiging en scheuren. Dus ik zou een goede, uitstekende plaat van gemiddelde dikte adviseren, die dan kan worden weggespoeld, geborsteld en een andere dag opnieuw kan worden gebruikt.

De manier om grond uit de tuin te steriliseren: Grow Guru

Meeteenheid

  1. Koop uw plastic plaat indien mogelijk in grote enkele panelen en zoek wat pinnen of stenen om ervoor te zorgen dat de plaat niet wegwaait, of koele wind onder de randen laat kruipen en de grond koelt.
  2. Breek eventuele klonten vuil en verwijder alle overgebleven plantaardig materiaal en grote stenen die het plastic kunnen scheuren of het proces kunnen vertragen.
  3. Gebruik je een kleinere hoeveelheid aarde of potgrond, leg dan je allereerste laag vinyl neer. Verdeel je aarde erover. Houd de grond een paar centimeter van de rand.
  4. Maak de grond nat totdat deze enigszins vochtig is. Als u de grond in een tuin of gebied solariseert, moet u ervoor zorgen dat de bovenste voet van de grond vochtig is voordat u de procedure start. Geef het water of begin na regen.
  5. Bedek de voorbereide grond met vinyl en zorg ervoor dat deze vlak is. Het is mogelijk om het plastic vast te zetten met stenen om het op zijn plaats te houden. Bovendien raad ik aan om de randen van het plastic onder het vuil te begraven om de warmteontwikkeling af te sluiten. Als je de aarde in plastic zakken doet, zorg er dan voor dat ze goed gesloten zijn en dat het vuil in een dunne laag wordt verdeeld.
  6. Tijdens het heetste deel van het jaar kan het ongeveer vier tot zes maanden duren om het proces van solarisatie in enorme gebieden te voltooien. Het kan langer duren onder koelere of minder ideale omstandigheden.

3. Stoomsterilisatie Van Grond

Een andere manier om grond te steriliseren, is door verwarmd water of stoom te gebruiken. Dit is een snelle en effectieve methode als je de ideale uitrusting hebt. U kunt ervoor kiezen om voor dit proces een snelkookpan te gebruiken. Zorg er echter voor dat u de instructies opvolgt die bij uw snelkookpan horen en wees altijd bedachtzaam.

Stresskookmethode

Je hebt een snelkookpan nodig met een rek, hittebestendige bakjes die veilig in je snelkookpan kunnen worden gebruikt, vuil, aluminiumfolie en zelfs water.

  1. Begin door uw snelkookpan op een veilige plaats te zetten. Plaats een paar kopjes water samen met het rek.
  2. Vul containers met aarde klaar om ze in het fornuis te plaatsen. De grond mag ongeveer 10 cm diep zijn, maar niet meer dan dat.
  3. Bedek de containers met folie en plaats ze in de snelkookpan.
  4. Plaats uw deksel op de snelkookpan en volg de aanwijzingen van de fabrikant zodat deze stoom begint op te bouwen.
  5. Om sterilisatie te laten plaatsvinden, moet de grond tussen de 15 en 30 minuten onder een druk van 5 kg worden verwerkt.
  6. Zodra het vuil is verwerkt, verwijdert u het vuur en laat u de druk afnemen volgens de instructies op uw snelkookpan.
  7. Wanneer de grond weer op kamertemperatuur is, staat deze op het punt om te gebruiken. Of houd het goed afgedekt totdat u klaar bent om het te gebruiken.

Stoommethode zonder druk

Je hebt een grote pan met deksel, een kabelrek, hittebestendige containers, aluminiumfolie, vuil en water nodig. Een groot waterbad zou goed werken. Het is eigenlijk hetzelfde proces als het koken van een stoompudding.

  1. Plaats het rek samen met een paar centimeter water in je pot.
  2. Vul uw hittebestendige containers niet langer dan 10 cm diep met vuil
  3. Bedek ze met aluminiumfolie en plaats ze op het rooster in de waterkoker. Stapel de containers niet op elkaar.
  4. Doe de deksel op de waterkoker, zodat de stoom kan ontsnappen.
  5. Draai het vuur aan en breng het water aan de kook.
  6. Als het water kookt, laat het dan nog een half uur zachtjes koken.
  7. Verwijder het vuur en laat de grond afkoelen voor gebruik.

4. Steriliseer De Grond In De Magnetron

Heb je niet veel vuil te verwerken of heb je weinig tijd, dan kun je het in je magnetron verwerken. Ook hier kan er een onaangename geur ontstaan. Zorg daarom voor goede ventilatie. Of overweeg zelfs om uw magnetron tijdelijk buiten of in uw garage te plaatsen terwijl u deze routine uitvoert.

Je hebt een magnetron, een plastic zak of plastic container met ritssluiting, een hittebestendige thermometer, vuil en water nodig.

  1. Zorg ervoor dat er geen stukjes legering in uw grond zitten.
  2. Vul je zak met ongeveer 1 kg vochtige grond. De grond moet vochtig genoeg zijn om klonten te vormen, maar niet vloeibaar.
  3. Sluit de zak of container niet volledig, laat stoom ontsnappen om spanningsopbouw te voorkomen.
  4. Zet de container in het midden van de magnetron. Magnetron uw grond op hoog. Aangezien magnetronovens variëren, kan uw werkelijke magnetronperiode variëren. Blijf de grond verwarmen totdat deze een temperatuur van 180 tot 93 C heeft bereikt.
  5. Zodra het vuil de juiste temperatuur heeft bereikt, verwijdert u voorzichtig de container en sluit u deze. Laat het afkoelen.
  6. Wanneer de grond weer op kamertemperatuur is, staat deze op het punt om te gebruiken. U mag de container gesloten houden en het vuil bewaren voor toekomstig gebruik zolang u de zak verzegeld houdt.